21.04.2013 2286

1967yilinda; Bes Ocak Ilkögretim Okulu Binasi´nda geçici olarak egitim-ögretime baslamistir. Bu binanin yetersizligi sebebiyle iki yil sonra Dumlupinar Ilkögretim Okulunda ögretime devam edilmistir. Bu zaman içinde suandaki binalarin yapimina baslanmistir. Okul; 1972-1973 Ögretim yilinda Devlet tarafindan yaptirilan bugünkü binasina tasinmistir. Ayni ögretim yilinda sinavla girilen Devlet Parasiz Yatili Ortaokul olmustur. Okulumuza: ilçemizde pamuk üretiminin çok olmasi ve en büyük geçim kaynagi olmasi sebebiyle Pamuk Diyari anlamina gelen PAMUKELI ismi verilmistir. 1982-1983 Ögretim yilinda Ayse Malaz Ilkokulu ile birlestirilerek Pamukeli Ayse Malaz Ilkögretim Okulu adini almistir. 02 Ocak 1986 tarihinde idari kararla okullar ayrilmislardir. Bu tarihten 1997-1998 ögretim yilina kadar Devlet Parasiz Yatli Ortaokulu olarak fonksiyonunu sürdürmüstür. Zorunlu egitimin sekiz yila çikarilmasindan sonra Pamukeli Pansiyonlu Ilkögretim Okulu olmustur. Açilisindan itibaren Yusuf TASKIN, Ibrahim BULUT, Cemal TATLI asil, Ridvan AVCI, Kemal KARA vekil, Fevzi KARAKAYA , Halil Ibrahim ALTINCI asil müdür olarak görev yapmaktadir. 15 Nisan 2005 yilindan itibaren Osman Oguz ALTINCI,2011 yılından itibaren Süleyman DAĞ, 2015 yılından itibaren İbrahim GÜVEN, 2019 yılından günümüze Ayşe ALTIKULAÇ SAĞLAM görevini yapmaktadır.